50 Jaar Lumen: A Taste of Asia

Lumen bestaat 50 jaar en viert al een halve eeuw de filmliefde! Speciaal voor ons jubileum zijn we in onze archieven gedoken en hebben we een prachtige lijst klassiekers samengesteld. Films die je wat ons betreft gezien moet hebben. Thematisch samengevat.

Na Big Cinema in Small Spaces gaan we zondag 19 mei van start met A Taste of Asia, een serie van 5 waanzinnige, prachtige, fantastische en geweldige Aziatische films waar ons hart sneller van gaat kloppen. Geniet alvast!

Parasite

Zondag 19 mei 2024 om 18.50 uur en woensdag 22 mei 2024 om 21.25 (Expat/ English subtitels)

Vlijmscherpe sociale satire over een arm gezin dat op listige wijze weet te infiltreren in het huishouden van een rijke familie. Parasite is in geen enkel genre-vakje te plaatsen: een sociale satire vol zwarte humor, een thriller boordevol onverwachte plotwendingen. Bekroond met 4 Oscars

Old Boy 

Duistere thriller waarin een man na vijftien jaar te hebben vastgezeten zonder reden, plots wordt vrijgelaten. Vastberaden gaat hij op zoek naar de reden van zijn gevangenschap. Als hij hoort dat zijn vrouw tijdens zijn afwezigheid is vermoord, zweert hij wraak. De moderne klassieker van Park Chan-Wook is in 4K gerestaureerd.

Shoplifters 
Een wonderlijke familie van kleine criminelen treft na een avondje winkeldiefstal een klein meisje buiten in de kou. Ze nemen haar mee, en al gauw wordt ze lid van de hechte club die veel aandacht en zorg voor elkaar heeft. Toch is niets wat het lijkt in deze familie. Terechte winnaar van de Gouden Palm in Cannes.

Tampopo

Zondag 9 juni 2024 om 19.10 uur

Vrolijke en eetlustopwekkende raamvertelling over een vrouw die wil leren de allerbeste ramen (noedelsoep) te bereiden, en daarbij hulp krijgt van twee rondtrekkende vrachtwagenchauffeurs.  Een must–see–klassieker voor zowel filmliefhebbers als foodies.

In the Mood for Love

Zondag 16 juni 2024 om 19.30 uur

Misschien wel de mooiste liefdesfilm allertijden. Meneer Chow (Tony Leung) en mevrouw Chang (Maggie Cheung) ontmoeten elkaar in Wong Kar Wai’s onovertroffen portret van ingehouden, gepassioneerde sensualiteit. Fotografie, spel en muziek maken je deelgenoot van diepe, onuitsprekelijke gevoelens.