Festibérico festival

Ons Spaans en Portugees filmfestival Festibérico is terug! Deze twaalfde editie omvat meer dan 20 lange en korte speelfilms, animatiefilms en documentaires.

We tonen nieuwe films van oude bekenden, zoals Nayola van José Miguel Ribeiro, No táxi do Jack van Susana Nobre en O lobo sólitario van Felipe Melo en verrassende documentaires over kunst(vervalsingen).

Openingsfilm Oswald: El falsificador reflecteert op origineel en kopie, realiteit en legende. El Vermeer no 36 (ja, over Vermeer) draait eveneens rond artiesten, vervalsers, experts en bedriegers. Hoofdpersoon kunstenaar Pip Girbent is bij de vertoning aanwezig.

Ook te zien zijn twee films van João Canijo, Mal viver, over vijf vrouwen die een hotel runnen, en Viver mal over de gasten van het hotel.

Op de slotdag is traditiegetrouw ’s middags een voorstelling met Spaanse en Portugese animatiefilms (ook voor kinderen geschikt!) met daarna livemuziek in de foyer. De slotfilm is het sterke gevangenisdrama Modelo 77 gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Alle films zijn speciaal geïmporteerd voor het festival en Spaans of Portugees gesproken en Engels ondertiteld, tenzij anders vermeld. Om dit bijzondere festival mogelijk te maken is de reguliere toegangsprijs voor alle voorstellingen € 12,-.