100UP

vanaf donderdag 10 juni 2021

Documentaire over gelukkige mensen met een aanstekelijke levenslust van 100 jaar of ouder.

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Een arts uit Lima werkt nog altijd in het ziekenhuis. In New York ontvangt een seksuoloog nog enkele cliënten en een stadgenoot volgt colleges aan de universiteit. Aan de andere kant van de wereld helpt een kwieke Noorse met lammeren. Ook werkt een gedistingeerde Nederlandse heer fanatiek aan een onlineplatform over de rechten van de mens. Hun overeenkomst? Ze zijn allen honderdplusser.

In deze documentaire gunt een kleurrijke groep eeuwelingen ons een inkijkje in hun leven anno nu en hun vaak rijke verleden. Hoewel de klok tikt, het lichaam kuren vertoont, het verlies van geliefden aan hen knaagt en sommigen zich zorgen maken over hoe het verder moet met deze wereld, zijn ze nog altijd zeer actief.

Heddy Honigmann bezoekt een zevental stokoude wereldburgers en ondervraagt hen over hoe ze in het leven staan. Wat verwachten ze er nog van? Iedere geportretteerde vertelt op eigen wijze zijn of haar verhaal: de een met veel humor, een ander met een vleug melancholie, maar altijd met de wijsheid die voorbehouden is aan de alleroudsten.