A Chiara

vanaf donderdag 7 april 2022

Spannend Italiaans familiedrama biedt een originele kijk op het maffiagenre door de ogen van het vijftienjarige meisje Chiara. Na een onbevangen jeugd zet ze alles op alles om de familiegeheimen te ontrafelen.

 

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De vijftienjarige Chiara Guerrasio leidt een comfortabel en typisch tienerleven in het Zuid-Italiaanse Gioia Tauro: ze is verslingerd aan haar smartphone, trekt op met vriendinnen en plaagt haar oudere zus Giulia. Maar alles verandert wanneer haar vader verdwijnt.

 

Chiara viert met de hele familie, vrienden en bekenden de achttiende verjaardag van haar zus Giulia. Op het vrolijke feest is de hechte familie in een uitstekend humeur. De dag na de festiviteiten wordt de auto van vader Claudio opgeblazen en is hijzelf verdwenen. Iedereen zwijgt, maar Chiara wil koste wat het kost weten wat er is gebeurd. Wanneer ze meer te weten komt over de geheimen van haar vader en diens banden met de maffia, wordt ze gedwongen te beslissen wat voor toekomst ze voor zichzelf wil creëren.

Met het spannende Italiaanse familiedrama A Chiara biedt regisseur Jonas Carpignano een originele kijk op het maffiagenre door de ogen van een vijftienjarig meisje. De film is het laatste deel van zijn veelgeprezen Calabrië-trilogie en ging in première in de Quinzaine des Réalisateurs-selectie in Cannes, waar hij de Europa Cinemas Label Award won.