A Hidden Life

Let op, voor deze film wordt, in verband met de lengte, een toeslag van € 2, — in rekening gebracht

Meditatief drama van Terrence Malick is het waargebeurde verhaal van Franz Jägerstätter, een diepgelovige Oostenrijkse boer die in de Tweede Wereldoorlog als gewetensbezwaarde weigert om voor de nazi’s te vechten. Wanneer Franz bedreigd wordt met executie houdt zijn onwankelbare geloof en zijn liefde voor zijn vrouw en kinderen hem op de been.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst


Koop nu een kaartje

In zijn kenmerkende poëtische stijl brengt filmmaker Terrence Malick (The Tree of Life) een waargebeurd verhaal tot leven. Franz Jägerstätter leeft vredig met vrouw en kinderen in een boerendorp ergens op het platteland van Oostenrijk, totdat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Hij raakt in de problemen wanneer hij uit geloofsovertuiging weigert de Hitler-eed af te leggen. In de ogen van de nazi’s is dat landverraad, en dus dreigt executie. Alleen zijn onwankelbare geloof en zijn liefde voor zijn vrouw en kinderen houdt hem op de been. Zijn innerlijke strijd is door Malick weergaloos in beeld gebracht.

De eerste dertig jaar van zijn carrière maakte de inmiddels 76-jarige Malick slechts vier (meesterlijke) films (Badlands, Days of Heaven, The Thin Red Line, The New World ). In het laatste decennium echter rondde hij in sneltreinvaart wel vijf films af. The Tree of Life  is daarvan de meest bekende en leverde hem zelfs een Gouden Palm op. De andere titels waren matig ontvangen en gauw vergeten. In A Hidden Life hervindt hij zijn vorm en vertelt een verhaal in zijn kenmerkende poëtische stijl. Het gebruik van fluisterende voice-overs is gebleven, evenals de overweldigende schoonheid van de natuur. De liefde tussen Franz en zijn vrouw Fani weet hij woordenloos te vangen in prachtige beelden. Pure cinema.