A Plein Temps (laatste week)

Vanaf donderdag 29 december 2022

Negen dagen in het hectische leven van alleenstaande moeder Julie, die dagelijks van de banlieu naar Parijs reist voor haar onzekere baan in een sjiek hotel.

★★★★ ‘Het uitstekende À Plein Temps volgt koortsachtig een alleenstaande moeder die bijna bezwijkt onder de druk.’ De Filmkrant

★★★★ ‘Actrice Laure Calamy draagt de film, bovenal met haar gezicht, waarop de zorgen, en paniek, geleidelijk meer vat krijgen. Ze slaan almaar diepere barsten in Julie’s professionele glimlach en onmiskenbare ambitie.’  de Volkskrant

★★★★ ‘À plein temps’ is een overdonderende film over de precaire situatie van vrouwen die moeten redderen, rennen en razen om de eindjes aan elkaar te knopen.’ NRC

★★★★ TROUW

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar


Koop nu een kaartje

Elke dag haast Julie zich van haar werk in een luxehotel in de drukke Parijse binnenstad terug naar het platteland om voor haar twee kinderen te zorgen. Door het onophoudelijke ritme van wassen, strijken, eten klaarmaken, rekeningen betalen, ophalen, afzetten en inkopen doen, weet de alleenstaande moeder vaak niet waar haar hoofd staat.

Wanneer ze eindelijk een sollicitatiegesprek heeft geregeld voor een baan die meer bij haar ambities past, breekt er een landelijke staking van het openbaar vervoer uit. Het fragiele evenwicht waar ze zo hard voor gewerkt heeft, dreigt uit balans te raken.

À Plein Temps is een sociaal drama van Eric Gravel dat aanvoelt als een thriller dankzij de energieke vertolking van Laure Calamy. De toegewijde moeder komt terecht in een wervelwind van onverwachte situaties en geïmproviseerde oplossingen die bijna evolueert in een queeste op leven en dood.

Het indrukwekkende À Plein Temps is bezig aan een zegetocht langs internationale filmfestivals en won vorig jaar op het Filmfestival van Venetië meerdere prijzen waaronder die voor beste regisseur en actrice. De film is een lofzang op alle moeders die er alleen voor staan.