About Dry Grasses

Te zien vanaf 21 december 

Kunstleraar Samet werkt op een afgelegen plek in Anatolië in afwachting van overplaatsing naar Istanbul. Na een aantal onverwachte gebeurtenissen die hij zelf nauwelijks kan bevatten, verliest hij alle hoop om te ontsnappen aan zijn grimmige leven. Door de ontmoeting met zijn collega Nuray weet hij zijn twijfels en angsten echter in een nieuw perspectief te plaatsen. 

Alle Leeftijden Grof taalgebruik


About Dry Grasses heeft de opzet van een Russische roman. De bijna drieënhalf uur durende film volgt het dagelijks leven van een manipulatieve en zelfingenomen antiheld. Leraar Samet (Deniz Celiloglu) heeft een lievelingetje: Sevim, een pienter meisje in zijn klas. Als hij door haar wordt beschuldigd van ongepast gedrag, probeert Sevim koste wat kost zijn imago te redden. Omdat Samet al een tijdje wordt gehekeld om zijn vrijgezellenbestaan, probeert hij na de beschuldigingen onder meer aan te pappen met de vriendin van zijn huisgenoot.  

De Turkse cineast Nuri Bilge Ceylan (The Wild Pear Tree) filmt in zijn typische naturalistische stijl, waarin de focus ligt op lange gesprekken.