Benefietvoorstelling aardbeving Marokko: Adam

Zondag 17 september 2023 

De volledige opbrengst van de kaartverkoop van deze voorstelling gaat naar Giro 6868 voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko.

 De aardbeving in Marokko kostte volgens autoriteiten meer dan 2500 mensen het leven. Het leed van de getroffen gebieden treft ons diep. Wij willen ons steentje bijdragen door deze zondag eenmalig de Marokkaanse film ADAM van Maryam Touzani te vertonen, en de volledige opbrengst te doneren aan Giro 6868. Met dank aan distributeur Cinéart voor het gratis beschikbaar stellen van de film.

ADAM is een ontroerende debuutfilm waarin de zwangere Samia in Casablanca werk en onderdak vindt bij een alleenstaande moeder. 

 

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Hoewel Abla haar handen vol heeft aan de opvoeding van haar dochter en kleine bakkerij, biedt zij Samia een plek in haar huis, onder voorwaarde dat ze binnen een paar dagen vertrekt. Maar Samia blijkt een welkome kracht, en haar gebakjes vinden gretig aftrek bij de buurtbewoners. Naarmate de vrouwen langer samenwerken, wordt hun band sterker en leren ze elk op hun eigen manier om te gaan met hun verleden. 

Op subtiele wijze brengt Touzani het leven van haar personages in beeld, waarmee zij gevoelige onderwerpen als ongehuwde zwangere vrouwen in de Arabische wereld op overtuigende wijze aan de kaak stelt. Touzani’s intelligente karakterstudie getuigt van een groot regietalent, met een mooi verhaal over het doorstaan van tegenslagen en de toekomst onbevreesd tegemoet treden. 

ADAM ging op in première op het Filmfestival van Cannes, waar de film werd geselecteerd voor Un Certain Regard. Op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam (IFFR) werd de film omarmd door het publiek met een score van maar liefst 4.6 (van 5) in de publiekspoll.