Adieu les cons

vanaf vrijdag 30 juli 2021

Onderhoudend komisch drama over een ernstig zieke vrouw die, in gezelschap van een blinde archivaris en een vijftiger met een burn-out, op zoek gaat naar haar zoon die ze als tiener heeft moeten opgeven.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Wanneer de 43-jarige Suze Trappet te horen krijgt dat ze terminaal ziek is, besluit ze op zoek te gaan naar haar zoon die ze op haar vijftiende heeft moeten achterlaten. Tijdens haar tocht door de bureaucratie ontmoet ze de vijftiger Jean-Baptiste Cuchas, een IT-expert die kampt met een ernstige burn-out als gevolg van het feit dat hij ontslagen is, en de blinde archivaris Serge Bli. Met z’n drieën beginnen ze aan een spectaculaire, onwaarschijnlijke zoektocht.

De film laveert – soms op een bijna slapstickachtige manier – tussen thema’s en genres, tussen vreugde en verdriet. En dat alles gebracht met veel energie en visuele hoogstandjes.

Deze film was, ondanks de coronamaatregelen, een kassucces in Frankijk en won dit jaar zeven Césars, waaronder die voor beste film, beste regisseur en beste originele scenario.