Ali & Ava

vanaf donderdag 12 mei 2022

In een grauwe Britse industriestad bloeit een onwaarschijnlijke romance op tussen twee totaal verschillende mensen. Een gevoelig en optimistisch drama van Clio Barnard, met een sterke en gevarieerde soundtrack.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Ali is een Brits-Pakistaanse huisbaas, Ava een Ierse lerares. Ze ontmoeten elkaar bij toeval op het schoolplein. Ondanks hun verschillende achtergrond en een leeftijdsverschil is er direct een klik tussen de alleenstaande moeder Ava (Claire Rushbrook) en de getrouwde Ali (Adeel Akhtar). Ze zijn allebei eenzaam, terwijl ze geen tekort hebben aan mensen om zich heen. Bij Ava thuis lopen kinderen en kleinkinderen in en uit, Ali woont bij zijn Brits-Pakistaanse familie, voor wie hij verborgen houdt dat zijn huwelijk alleen in naam nog bestaat.

Hun gedeelde liefde voor muziek speelt een belangrijke rol, terwijl hun smaak totaal verschilt. Ali luistert elektronische muziek; zij heeft folk in haar oordopjes. Met een beetje creativiteit vinden ze een manier om in elkaars gezelschap geleidelijk aan van hun tegenstrijdige muzikale voorkeuren te genieten. Dat staat symbool voor de liefdevolle relatie die tussen hen beiden groeit.

De tedere toenadering tussen deze twee mensen die zo verschillen in leeftijd, sociale klasse, culturele achtergrond én muzieksmaak, wordt gevoelvol neergezet, zonder te vervallen in een sociaal-cultureel drama. En die toenadering wordt ondersteund door de sterke, gevarieerde soundtrack.

Filmmaker Clio Barnard (The Selfish Giant) situeerde dit vertederend en energiek drama in de grauwe industriestad Bradford in Noord-Engeland, de plaats waar zij zelf geboren is en waar ook haar vorige films speelden.