All I Never Wanted (Deutsches Kino)

eenmalig, maandag 30 november 2020

In samenwerking met:

dia                                           goethe

Duitsland Instituut Amsterdam        Goethe Instituut

All I Never Wanted vertelt het verhaal van vier vrouwen die hun plek in de mediawereld willen veroveren. De zeventienjarige Nina laat haar eindexamen schieten vanwege een kans op een carrière in de modewereld van Milaan, maar wordt door diezelfde modewereld gedwongen tot de grens te gaan van wat ze acceptabel acht.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar


Koop nu een kaartje

All I Never Wanted vertelt het verhaal van vier vrouwen die hun plek in de mediawereld willen veroveren. De zeventienjarige Nina laat haar eindexamen schieten vanwege een kans op een carrière in de modewereld van Milaan, maar wordt door diezelfde modewereld gedwongen tot de grens te gaan van wat ze acceptabel acht. De wat oudere televisieactrice Mareile, die al tien jaar de hoofdrol speelt in een politieserie, wordt vervangen door een jongere collega en maakt bij een kleine toneelgroep in een provinciaal theater een nieuwe start. De beginnende regisseurs Annika en Leonie maken als examenfilm een documentaire over Nina en Mareile, en moeten besluiten wat ze bereid zijn op te offeren om hun project tot een goed einde te brengen.

Alle vier de vrouwen streven naar professioneel succes, en staan onder druk om zich te voegen naar wat de mannelijke fotograaf, theaterregisseur en filmproducent van hen willen. MeToo is niet ver weg.

Wat is waar, en wat is verzonnen? In All I Never Wanted weet je nooit precies wat je ziet, maar dat is juist het leuke eraan. De film is knap gemaakt en zit vol nuanceringen die verraden dat de makers zelf als model en actrice werkzaam zijn geweest. Deze intelligente mediasatire is vóór alles een aanklacht tegen uitbuiting, waarin het aandeel van de uitgebuite persoon zeker niet vergeten wordt.