The Prado Museum: A Collection of Wonders (Arts in Cinema)

Zondag 8 december 2019

Geschiedenis verteld door kunst, zo zou je deze documentaire ter gelegenheid van het tweehonderdjarige bestaan van het Prado het best kunnen omschrijven. Jeremy Irons is de gids, die de meesterwerken van Velázquez, Rubens, Titiaan, Bosch, Goya en El Greco toelicht en in een context plaatst. 

De ochtendvoorstelling is alleen te bezoeken in combinatie met een heerlijk ontbijt. Er zijn daarvoor slechts 30 kaarten à € 15,50 beschikbaar en er kan niet gereserveerd worden (kaarten te koop via de website en in voorverkoop aan de kassa). Vanaf 09:30 uur staat het ontbijt klaar en de film begint om 10:30 uur.Koop nu een kaartje

Dit jaar viert het Prado in Madrid zijn tweehonderdste verjaardag. Ter gelegenheid daarvan kunt u nu vanuit uw bioscoopstoel een rondleiding krijgen door dit wereldberoemde museum, dat 3 miljoen bezoekers per jaar trekt en ruim 8000 meesterwerken herbergt. 

Acteur Jeremy Irons is de gids die de werken toelicht en in een context plaatst. Dwalend door de zalen gidst hij u door zes eeuwen Spaanse geschiedenis. Een schilderij bestaat uit canvas, kleur, materie en vorm, maar het toont ook het verhaal van de mannen en vrouwen die erop afgebeeld staan en hun gevoelens. Het biedt bovendien inzicht over de achtergrond van schilders, vorsten en hun paleizen, oorlogen en dynastieën, welvaart en misère. De meesterwerken van onder anderen Velázquez, Rubens, Titiaan, Bosch, Goya en El Greco staan zo niet alleen als object centraal, ze illustreren samen ook de geschiedenis van Spanje.