Asako I & II (laatste week)

vanaf donderdag 28 juli 2022

Asako komt een man tegen die als twee druppels water lijkt op haar verdwenen geliefde. Liefde keert als grillige natuurkracht terug in haar kalme bestaan. Romantisch melodrama van de maker van Drive my Car.

.

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Eén vrouw, twee liefdes. Tussen Asako en Baku slaat de vonk direct over zodra hun blikken kruisen. Maar even verpletterend als hij haar leven binnenkwam, verdwijnt hij zes maanden later zonder een spoor achter te laten.

Als Asako een paar jaar daarna een man tegenkomt die als twee druppels water op Baku lijkt, begrijpt ze eerst niet waarom hij doet alsof hij haar niet kent en zich voorstelt als Ryohei. Ondanks hun uiterlijke gelijkenis zijn de avontuurlijke, ongebonden Baku en de zorgzame, betrouwbare Ryohei (beiden gespeeld door Higashide Masahiro) elkaars volmaakte tegenpolen.

Maar is de vrouw die twee zo verschillende persoonlijkheden liefheeft, zelf wel een en dezelfde? De complexe gevoelswereld van Asako manifesteert zich opnieuw wanneer Baku onverwacht terugkeert in haar leven. In Asako’s kalme bestaan verschijnt de liefde als een grillige, meeslepende natuurkracht. Deze romanverfilming weet met een aandachtig oog het alledaagse bestaan in beeld te brengen.

Met Asako I & II (2018) is het drieluik van de Japanse regisseur Ryûsuke Hamaguchi compleet. Kortgeleden was van zijn hand Wheel of Fortune and Fantasy (2021) te zien. Met zijn meest recente film Drive My Car (Oscar Beste Internationale Film, drie Palmen in Cannes) brak hij definitief door.