Atlantique

vanaf 27 februari 2020

Speelfilmdebuut van de Frans-Senegalese Mati Diop is een betoverende film over de prille relatie tussen twee jonge geliefden die door het lot gescheiden worden.

Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De zeventienjarige Senegalese Ada, die op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden aan de rijke Omar, is eigenlijk verliefd op Souleiman. De twee jonge geliefden spreken altijd stiekem af op het strand bij Dakar. Maar dan verschijnt hij opeens niet meer. Zonder het eerst aan Ada te hebben verteld is Souleiman met wat vrienden vertrokken naar Spanje. In een wankel bootje over de Atlantische Oceaan.

Een aantal dagen na het vertrek van de jongens gebeuren er opeens vreemde dingen: een plotselinge brand verstoort het huwelijksfeest van Ada. En de meisjes uit de buurt worden door een mysterieuze koorts bevangen. Issa, een jonge politieman, gaat op onderzoek uit.

Atlantique  was de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het festival in Cannes. De Frans-Senegalese filmmaker Mati Diop won er de Grote Juryprijs. Ze mixt sociaalrealisme en het surreële in een prachtig, duister en romantisch verhaal, waarin realisme ook magisch kan zijn.