Avec amour et acharnement (laatste week)

Vanaf donderdag 8 september 2022

Intiem relatiedrama van Claire Denis (Un beau soleil intérieur) over een turbulente driehoeksverhouding tussen een vrouw, haar man en diens beste vriend. Met Juliette Binoche en Vincent Lindon.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De Franse filmmaker Claire Denis (High Life, 35 rhums, Beau travail) neemt een klassiek Frans thema onder de loep: de driehoeksverhouding.

Sara en Jean – uitstekend vertolkt door Juliette Binoche en Vincent Lindon – zijn al tien jaar samen en hebben een stabiele bevredigende relatie. Zij is radiojournalist; hij is ex-sportman en net vrijgelaten uit de gevangenis. Als Sara haar oude geliefde François tegen het lijf loopt – ooit de beste vriend van Jean – maakt haar hart een sprongetje. Bij een volgende ontmoeting vlamt de liefde tussen hen onmiddellijk weer op. Hoewel Sara’s afwijzingen van de avances van François steeds minder overtuigend worden, blijft Sara ook veel van Jean houden. Tegelijkertijd stelt François aan Jean voor om weer samen te werken. Een zinderend gevaarlijke driehoeksrelatie volgt, met Sara in het middelpunt.

De Franse regisseur Denis zit de personages op de huid en legt alle explosieve gevoelens bloot. Op het filmfestival van Berlijn won zij de Zilveren Beer voor de Beste regie.