Babyteeth

vanaf donderdag 27 augustus 2020

Sprankelende en eigenzinnige debuutfilm over de zieke Milla en haar eerste grote liefde.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

De zestienjarige Milla valt als een blok voor Moses, na hun toevallige ontmoeting op een perron. Al snel ontstaat een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zien aanvankelijk niets in deze charmante en onbetrouwbare jongen. Maar Milla bloeit op door haar omgang met hem. Omdat haar ouders haar graag gelukkig zien, besluiten ze de pedagogische adviezen overboord te gooien en Moses geen haarbreed in de weg te leggen. Want Milla is ziek, doodziek. Met niets meer te verliezen stort zij zich op het leven.

De Australische Shannon Murphy heeft, naast haar ervaring als regisseur van toneelstukken, ook enkele afleveringen van de succesvolle serie Killing Eve gedaan. Met het eigenzinnige  Babyteeth , gebaseerd op een toneelstuk,  maakt ze haar debuut als filmregisseur.

Ondanks de zware thematiek lukt het Murphy de toon luchtig te houden, in een prachtige balans tussen komedie en tragedie. Ze stapt niet in de valkuil van het sentiment en strooit over alle droefenis ook nog wat humor. Het resultaat is een gelaagd drama: een gitzwart, aangrijpend, bitterzoet en humoristisch verslag van het einde van een tienerleven.