Belfast

vanaf donderdag  24 februari 2022

Semi-autobiografische film in zwart-wit over een jongen die opgroeit in het onrustige Belfast van de jaren zestig.  Acteur en regisseur Kenneth Branagh haalde inspiratie uit zijn eigen jeugd en maakte een warme film waarin drama, komedie en alledaagse taferelen elkaar voortdurend afwisselen.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Discriminatie


Koop nu een kaartje

De tienjarige Buddy heeft een onbekommerde jeugd in het Noord-Ierse Belfast van 1969. Het is gezellig met zijn liefhebbende ouders, oudere broer en grootouders, die in de buurt wonen. Buddy speelt veel op straat, is verliefd op een meisje en haalt kattenkwaad uit. Maar dan breken er rellen uit. Protestantse terroristen willen alle katholieken de wijk uitjagen. Buddy’s vader is protestant, maar wil zich afzijdig houden. Kan dat echter wel en is het te midden van alle onrust op een bepaald moment niet verstandiger het geliefde Belfast te verlaten?

Acteur en regisseur Kenneth Branagh haalde inspiratie uit zijn eigen jeugd en maakte een warme film waarin drama, komedie en alledaagse taferelen elkaar voortdurend afwisselen. Het is een aangrijpend verhaal over liefde en verlies, over een liefhebbende familie die tegen hun wil betrokken raakt bij de ongeregeldheden in Belfast.