Bigger than Us (Movies that Matter)

donderdag 12 mei 2022

De Nederlands-Indonesische Melati Wijsen (20) komt al jaren met groot succes in actie tegen plasticvervuiling. Samen met Melati staat er een krachtige generatie op die als doel heeft de wereld te herstellen.

Gast: Sarah van Buren. Zij  is klimaatactivist en zet zich in voor jongerenparticipatie rondom klimaatbeleid.

 

 

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

De Nederlands-Indonesische Melati Wijsen (20) komt al jaren in actie tegen plasticvervuiling en met groot succes; op jonge leeftijd is ze erin geslaagd het eiland Bali vrij te maken van plastic tasjes. Samen met Melati staat er een krachtige generatie op die als doel heeft de wereld te herstellen.

 

Bigger Than Us toont de intrigerende en ontroerende reis van Melati waarbij ze andere jonge changemakers ontmoet die hun leven wijden aan een betere toekomst. Zij zetten zich in voor onder meer mensenrechten, het klimaat, vrijheid van meningsuiting en toegang tot onderwijs en voedsel. Van de favela’s van Rio tot afgelegen dorpen in Malawi, op geïmproviseerde boten aan de kust van het eiland Lesbos tot Indiaanse ceremonies in de bergen van Colorado. In een tijd waarin alles uit elkaar lijkt te vallen, laten deze jonge changemakers op inspirerende wijze zien dat iedereen een verschil kan maken voor een betere wereld.

 

Bigger Than Us van regisseur Flore Vasseur werd mede geproduceerd door de Oscar winnende Franse actrice Marion Cotillard en werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes in een speciaal klimaat-programma.