Bigger than us (IDFA Extended)

woensdag 24 november 2021

Wereldwijd verzetten jongeren zich tegen ongelijkheid, klimaatontwrichting en ander onrecht. De Indonesische Melati, succesvol activist tegen plasticvervuiling, maakt een hoopgevende reis langs moedige generatiegenoten. Wat drijft hen?

 

 

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Overal ter wereld vragen jongeren aandacht voor schijnbaar uiteenlopende problemen: klimaatontwrichting, inperking van de persvrijheid, sociaal onrecht, voedselonzekerheid, schendingen van mensenrechten en het gebrek aan toegang tot onderwijs. Allemaal geloven ze dat het anders kan en moet, en dat zij het verschil kunnen maken. Zoals Melati, die er als kind met haar zusje voor zorgde dat de verkoop van plastic zakjes en wegwerpverpakkingen op Bali werd verboden.

Voor deze hoopgevende film reist Melati, inmiddels twintig, de wereld rond, op zoek naar medestrijders. Leeftijdgenoten die dan misschien niet het nieuws halen, maar wel levens veranderen en soms zelfs redden. Een van hen is Mary, die naar Griekenland is gegaan om bootvluchtelingen te helpen. Ze wil zeker weten dat ze alles heeft gedaan om hun situatie te verbeteren, hoe klein haar bijdrage ook is.

Ook in Malawi, Libanon, Brazilië, Oeganda en de Verenigde Staten ontmoet Melati jongeren die, soms met gevaar voor eigen leven, proberen de fouten van de generaties vóór hen te repareren. Waar halen ze de kracht vandaan? Wat drijft hen?