Boek & Film: The Waste Land (+inleiding)

Maandag 18 maart 2024

Voor de liefhebber van goede literatuur en de betere film zijn we in oktober van start gegaan met een nieuwe reeks: Boek & Film – bekijk een boek. Een nieuwe special op de maandagavond in samenwerking met bibliotheek DOK en Boekhandel Paagman waarin we elke maand een gloednieuwe boekverfilming presenteren. Schrijver, programmamaker en filmwetenschapper Gerlinda Heywegen leidt de films in. Maandag 18 maart te zien: The Waste Land. In The Waste Land vertaalt filmmaker Chris Teerink het legendarische en baanbrekende gedicht van T.S. Eliot naar het heden. Teerink laat in deze foto-film – met een werkelijk prachtige soundtrack van Blaudzun – zien hoe de draden van Eliots gedicht nog dwars door ons heden lopen.  

 

 Koop nu een kaartje

ma 18 mrt
Zaal 220.00

We zien hoe het vooruitgangsdenken letterlijk stokt aan de grenzen van onze maatschappij, terwijl schrijvers, literatuurwetenschappers en andere denkers, Eliots poëzie proberen te duiden. 

“The Waste Land is overal en voert je van het grootstedelijke Londen naar het niemandsland in de Mojavewoestijn, en van het Italië van Ilja Leonard Pfeijffer langs de Poolse grens, waar vluchtelingen letterlijk tegen muren aanlopen.” – IFFR