Cairo Conspiracy (laatste kans)

vanaf donderdag 27 april 2023

In Cairo Conspiracy maken we kennis met Adam, die verstrikt raakt in een machtsstrijd binnen de religieuze en politieke elites van Egypte. De nieuwe film van Tarik Saleh (The Nile Hilton Incident) is een spannende spionagethriller die een inkijkje geeft in een verborgen wereld.

 

https://filmhuis-lumen.nl/wp-content/uploads/2020/04/Lumen-op-Picl.png

★★★★ ‘Cairo Conspiracy is een opmerkelijke spionagethriller die een verborgen wereld van gefluister, gekruip en gekonkel ontsluiert.’: NRC

★★★★ ‘Wat de film zo goed maakt, is de stille transformatie die Adam gaandeweg ondergaat’ : TROUW

★★★★ ‘Behalve spannend ook een lust voor het oog’ ; de Volkskrant

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld


Koop nu een kaartje

De eenvoudige vissersjongen Adam (Tawfeek Barhom) wordt toegelaten op de prestigieuze Al-Azhar Universiteit in Caïro, baken van de soennitische islam. Als de grootimam plotseling overlijdt, blijken de moslimbroeders en de Nationale Veiligheidsdienst tegengestelde belangen te hebben. Zonder het te weten wordt Adam gerekruteerd om de keuze voor de nieuwe grootimam te beïnvloeden. Als hij achter de waarheid komt, zit hij gevangen tussen twee vuren.

Cairo Conspiracy werd bekroond voor het beste scenario op het Filmfestival van Cannes. De film is door Zweden (thuisland van regisseur Saleh) ingestuurd als Oscarkandidaat voor Beste Buitenlandse Film.