Cinekid: Met je hoofd in de wolken

maandag 24 en donderdag 27 oktober 2022

Een compilatie van korte films.

Zes mooie, grappige en avontuurlijke korte films, speciaal geselecteerd voor de allerkleinsten (vanaf 4 jaar). Van dromerige scenario’s met bijzondere wezens tot spannende verhalen met een leerzame boodschap. De personages lopen soms letterlijk en figuurlijk met hun hoofd in de wolken: van een draakje dat helemaal boven op een berg wolken woont tot een giraffe met een extra lange nek, die daardoor nooit meer hoeft te schuilen voor de regen.

 

 

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

1. Luce en de Rots

In dit moderne sprookje woont Luce samen met haar moeder in een vriendelijk en rustig bergdorpje. Op een stormachtige nacht wordt de rust verstoord door de gigantische Rots die het dorp in dendert en alle huizen vernielt! Luce is woedend en besluit Rots terug naar de berg te brengen. Maar haar missie krijgt een onverwachte wending.

2. Boris boven de wolken

Een korte stop-motion over het oranje draakje Boris die woont op de hoogste top van een berg, ver boven de wolken. Als hij ‘s ochtends wakker wordt gemaakt met een belangrijk verzoek, gaat hij meteen aan de slag.

3.Franzy’s gaarkeuken

De eenzame alien Chef Franzy ontdekt dat haar speciale roze soep niet alleen mega heerlijk, maar ook magisch is! Met haar ruimteschip reist ze rond met haar soep. Onderweg komt ze een hoop hongerige wezens tegen, die ook wel wat van haar soep lusten. Een superleuke stop-motion met een belangrijke boodschap over de gezondheid van onze planeet.

 

 

4. Ochtendgloren

Als de hele wereld nog ligt te snurken, zelfs de zon nog, besluit een meisje om iedereen wakker te maken. Het leven is veel te mooi om te slapen en ze wil dat iedereen zo snel mogelijk van de nieuwe, mooie dag gaat genieten. Maar iedereen op de wereld wakker maken is best een slaapverwekkende klus.

5. Zandtaart

Mina en haar speelgoedvriendje Toy zijn lekker aan het spelen in de zandbak. Uit het niets worden ze aangevallen door de gemene wezens en Toy wordt ontvoerd! Gelukkig krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Een avontuurlijke film over vriendschap, met animatie én echte kinderen.

6. Piropiro

Dit lieve verhaal gaat over twee vogeltjes. Piropiro woont tussen de bosdieren in een mooi woud en Dalle juist in de bewoonde wereld, in een bloemenwinkel in de stad. Onverwachts ontmoeten ze elkaar en Piropiro wil het liefst samen op avontuur naar het bos. Een mooie film over elkaar helpen, doorzettingsvermogen en het overwinnen van hindernissen.