Cineville Speciaaltje: No Dogs or Italians Allowed

Woensdag 10 mei 2023 (eenmalig)

Zin in dat beetje extra? Anders wij wel! Kom woensdag 10 mei naar een speciale voorpremière van het stop-motion-kunstwerkje No Dogs or Italians Allowed. In een wereld gehouwen uit modelleerklei en suikerblokjes vertelt regisseur Alain Ughetto het verhaal van zijn familie, die vanuit de Italiaanse bergen, via drie oorlogen en heel veel liefde,in Frankrijk belandde. Oma Ughetto (in kleivorm) vertelt, terwijl jij je ogen uitkijkt in deze gedetailleerde poppenwereld.

Bij dit Speciaaltje serveren we een heerlijk gratis Italiaans drankje – een limoncello tonic – en maak je via een stop-motion-quizje kans op mooie prijzen! En… de prijzen die je kunt winnen zijn niet mals. De hoofdprijs is namelijk een Italiaans delicatessen pakket van Casabase én een etentje voor 2 bij Pianeta Terra in Amsterdam én een Cinevillepas voor 2 maanden onbeperkt filmbezoek! 

Als Cineviller mag je natuurlijk weer een gratis een +1 meenemen.  

De film wordt ingeleid door filmwetenschapper, muzikant en programmeur Thomas van den Berg, die van alles vertelt over deze bijzondere film en het maakproces van een stop motion film. 

 

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Geweld Angst


Koop nu een kaartje

Alain Ughetto wilde, net als zijn grootvader, iets met zijn handen doen. Hij werd alleen geen boer of bouwvakker, maar animator. Met behulp van zijn beste vrienden (modelleerklei, lijm, een schaar en een potlood) bouwt Ughetto Junior de meest kunstzinnige werelden, waarin broccoli voor bomen staat en bakstenen van suikerzijn.

In No Dogs or Italians Allowed vertelt hij de geschiedenis van zijn familie, getekend door twee wereldoorlogen, de opkomst van het fascisme en de Spaanse griep. We volgen hun spoor van migratie vanuit Italië naar Frankrijk, waar Alains vader zijn eerste woordje Frans leert–voor ‘macaroni-hoerenjong’, want de Fransen moeten in de vroege 20ste eeuw niks van Italianen hebben. Af en toe verschijnt de hand van de regisseur in beeld, die liefdevol een bloem voor zijn oma plukt, of haar kleihandje vasthoudt terwijl hij papierenstraaljagers door de lucht stuurt.

De extra’s voor Cinevillers

Tijdens dit Speciaaltje:

– Krijg je een drankje bij de bar

– Speel je het stop-motion-quizje

– Maak je kans op mooie prijzen

– Èn neem je gratis een +1 mee! (bestel daarvoor bij je eigen Cinevillekaartje een extra Cineville-vriend kaartje van 0,-)

No Dogs or Italians Allowed is vanaf 18 mei dagelijks te zien in Lumen!

*Heb je een plekje gereserveerd, maar ben je onverhoopt verhinderd? Vergeet dan niet je reservering tijdig te annuleren. Anders loopt het filmtheater inkomsten mis.