Clara Sola (laatste week)

vanaf donderdag 11 augustus 2022

Magisch-realistisch drama over het seksueel ontwaken van een veertigjarige, zwakbegaafde vrouw die onder de knoet van haar streng katholieke moeder leeft.

 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Tussen de dieren en in de omringende natuur is Clara volkomen in haar element. Om hun huisje op het platteland van Costa Rica, aan de rand van het regenwoud, hangen paarse linten in een cirkel, waar Clara binnen moet blijven; deze linten beperken haar bewegingsruimte. Ze leeft nog altijd onder het beschermende regime van haar toegewijde moeder Fresia, die in haar aandoeningen een teken van Gods voorzienigheid ziet en haar genezende gaven toekent. Door de dorpelingen wordt ze daardoor gezien als een heler, een gave waarmee ze het gezin onderhoudt.

Het leven van de kinderlijke Clara begint te veranderen wanneer ze tijd doorbrengt met Santiago, het vriendje van haar tienernichtje Maria. Hij is een aardige man die graag met Clara in de natuur wandelt en haar op een vriendelijke manier helpt het leven te begrijpen. Het is bijna alsof Clara verrast wordt door een late puberteit; seksuele gevoelens beginnen bij haar te ontwaken. Zowel op fysiek als mystiek vlak lijkt Clara haar grenzen te verleggen en in de zoektocht naar haar ware zelf onttrekt Clara zich steeds meer aan haar rol als heilige. Voor het eerst in haar leven waagt ze zich voorbij de paarse linten.