Clara Sola (+ English subtitles)

Eenmalig te zien bij het Latin American Film Fest op 16 juni 2024 met Engelse ondertiteling

Magisch-realistisch drama over het seksueel ontwaken van een veertigjarige, zwakbegaafde vrouw die onder de knoet van haar streng katholieke moeder leeft.

(Scroll down for English)

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Tussen de dieren en in de omringende natuur is Clara volkomen in haar element. Om hun huisje op het platteland van Costa Rica, aan de rand van het regenwoud, hangen paarse linten in een cirkel, waar Clara binnen moet blijven; deze linten beperken haar bewegingsruimte. Ze leeft nog altijd onder het beschermende regime van haar toegewijde moeder Fresia, die in haar aandoeningen een teken van Gods voorzienigheid ziet en haar genezende gaven toekent. Door de dorpelingen wordt ze daardoor gezien als een heler, een gave waarmee ze het gezin onderhoudt.

Het leven van de kinderlijke Clara begint te veranderen wanneer ze tijd doorbrengt met Santiago, het vriendje van haar tienernichtje Maria. Hij is een aardige man die graag met Clara in de natuur wandelt en haar op een vriendelijke manier helpt het leven te begrijpen. Het is bijna alsof Clara verrast wordt door een late puberteit; seksuele gevoelens beginnen bij haar te ontwaken. Zowel op fysiek als mystiek vlak lijkt Clara haar grenzen te verleggen en in de zoektocht naar haar ware zelf onttrekt Clara zich steeds meer aan haar rol als heilige. Voor het eerst in haar leven waagt ze zich voorbij de paarse linten.

ENGLISH

Among the animals and in the surrounding nature, Clara is completely in her element. Around her cottage in rural Costa Rica, on the edge of the rainforest, hang purple ribbons, where Clara must stay inside. She still lives under the protective regime of her devoted mother. Clara’s life begins to change when she spends time with Santiago, the boyfriend of her teenage niece Maria. It is almost as if Clara is surprised by late puberty; sexual feelings begin to awaken in her. For the first time in her life, she ventures beyond the purple ribbons.