C'mon C’mon

vanaf donderdag 31 maart

Gevoelig en ontroerend drama over een eenzame journalist die een bijzondere band met zijn vroegrijpe negenjarige neefje ontwikkelt wanneer hij deze tijdelijk onder zijn hoede neemt. De film wordt gedragen door Joaquin Phoenix in de hoofdrol.

 

Alle Leeftijden Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Radiojournalist Johnny (Joaquin Phoenix) werkt aan een project waarbij hij verschillende kinderen interviewt over hun dromen en hun toekomstbeeld. Zijn zus Viv vraagt hem ondertussen om op haar 9-jarig zoontje te letten, terwijl zij zorgt voor haar man, die kampt met psychische klachten. Johnny neemt zijn neefje mee op een roadtrip van Los Angeles naar New York en New Orleans; onderweg ontstaat er een unieke band tussen de twee. Johnny ontpopt zich tot een ware surrogaatvader, met alle angsten en verwondering die met het vaderschap gepaard gaan.

Verhalen vormen de spil van deze film: luisteren, je openstellen voor wat andere mensen te vertellen hebben. De regisseur heeft ervoor gekozen om in zwart-wit te filmen. Zo worden de beelden van het normaal zo kleurige Californië en carnavaleske New Orleans ondergeschikt aan het verhaal.

Het werk van regisseur Mike Mills is zeer persoonlijk. Zijn vader was de inspiratiebron voor Beginners, in 20th Century Women staat zijn matriarchale opvoeding centraal en een gesprek met zijn zoon vormt de basis van C’mon C’mon, een bespiegeling over de emotionele achtbaan van het ouderschap. ‘Een tedere ode aan de generatie van de toekomst – en degenen die hen opvoeden.’