Competencia Oficial (laatste week)

Vanaf donderdag 13 oktober 2022

Antonio Banderas, Pénélope Cruz en Oscar Martínez schitteren in deze verrukkelijke satire waarin de ijdelheid en de opgeblazen pretenties van de filmwereld op de hak worden genomen.

‘Met zichtbaar plezier omarmen de acteurs in ‘Competencia oficial’ het spel met het eigen imago’ de Volkskrant

‘een fantastische film over acteren’ TROUW

Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

In de hoop op eeuwige roem heeft een miljardair zijn zinnen gezet op het maken van een filmhit. Hij huurt een beroemde filmmaker in om het ambitieuze project in goede banen te leiden. Want een film maken die op de festivals in de prijzen gaat vallen, dat is Lola Cuevas (Pénélope Cruz), beroemd avant-gardistisch filmmaker, wel toevertrouwd. Voor de twee hoofdrollen vraagt zij twee grote acteurs met nog grotere ego’s: Hollywood hartenbreker en vrouwenversierder Félix Rivero (Antonio Banderas) en de grensverleggende theateracteur Iván Torres (Oscar Martinez). Beiden zijn legendarisch, maar bepaald niet de beste vrienden. Het feit dat de twee acteurs elkaar niet echt mogen en nog minder respecteren, is alleen maar goed voor de film, vindt Lola. Ter voorbereiding op de echte draaidagen onderwerpt zij de mannen aan een aantal beproevingen, ogenschijnlijk simpele oefeningen – die steeds excentriekere vormen gaan aannemen.

De twee Argentijnse regisseurs Gastón Duprat en Mariano Cohn leveren een smakelijke en bijtende satire af waarin ze de opgeblazen pretenties van de filmwereld heerlijk op de hak nemen.