Control

Te zien op woensdag 22 november om 21.40 uur

Control, het speelfilmdebuut van fotograaf Anton Corbijn, volgt het leven van Joy Division-zanger Ian Curtis van 1972 tot zijn vroegtijdige dood in mei 1980. De snelle roem van de post-punkband – een van de meest invloedrijke Britse bands aller tijden – zorgde voor een succesvolle Europese tournee en een buitenechtelijke affaire, maar Curtis kwam nooit los van geboortedorp Macclesfield.

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Ian Curtis wil aan het verstikkende leven in een Engels stadje in de seventies ontsnappen. Net als zijn muzikale idolen David Bowie en Iggy Pop sluit hij zich aan bij een band. Zijn muzikale ambities werpen al gauw vruchten af.

De angsten en gevoelens die zijn muziek voeden, beginnen echter al snel aan hem te knagen. Ian verzaakt zijn rol als echtgenoot en vader van een dochter omwille van een nieuwe liefde en de groeiende aspiraties van zijn band. Die spanning speelt zijn gezondheid parten. Naast zijn schuldgevoel en depressie krijgt hij ook nog eens epilepsie. Hij bezwijkt onder de druk die op zijn schouders rust en wordt verteerd door zijn gekwelde geest.

Vanaf 22 november is Anton Corbijns nieuwe film Squaring the Circle (The Story of Hipgnosis) in Lumen te zien.