Crash

vanaf donderdag 6 augustus 2020

Cultklassieker uit 1996 waarin David Cronenberg een onverfilmbaar geachte roman in beeld weet te brengen, over een groep mensen die opgewonden raken van auto-ongelukken en de daarbij veroorzaakte verwondingen. De film die bij uitbreng flinke opschudding veroorzaakte, is nu te zien in een geheel gerestaureerde versie.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Reclameman James Ballard (James Spader) en zijn vrouw Catherine leiden een leven vol vluchtige seksuele ontmoetingen. Altijd zijn zij op zoek naar nieuwe prikkels. Na een bijna fatale botsing met de auto van dr. Helen Remington (Holly Hunter) ontdekt James de perverse genoegens van verwrongen staal.

Wanneer hij Helen opnieuw ontmoet, leidt de gemeenschappelijke ervaring tot een seksuele relatie. Ze komen in contact met Vaughan, een sinistere wetenschapper en de drijvende kracht achter een geheim genootschap dat zich bezighoudt met het naspelen van beroemde auto-ongelukken. Zo worden zij meegesleurd in een wereld vol gevaar, seks en dood.

Crash is een cultklassieker uit 1996 van regisseur David Cronenberg, gebaseerd op de roman van J.G. Ballard. Op het filmfestival van Cannes werd de provocerende film bekroond met de Speciale Juryprijs voor ‘moed, durf en originaliteit’. De controversiële film is nu opnieuw te zien in een geheel gerestaureerde versie.