Das Schönste Paar (Deutsches Kino)

Donderdag 20 februari 2020

In samenwerking met:

dia                                           goethe

Duitsland Instituut Amsterdam        Goethe Instituut

Een traumatische gebeurtenis verandert het leven van lerarenechtpaar Malte en Liv drastisch, maar ze slagen er wonderwel in om ermee om te gaan en bij elkaar te blijven. Tot Malte bij toeval één van de daders tegenkomt, en oude wraakgevoelens terugkeren. Sterk geacteerd drama over geweldsverwerking.Koop nu een kaartje

Das schönste Paar is het verhaal van Malte (Maximilian Bruckner) en Liv (Luise Heyer), een jong paar, beiden leraar. Tijdens een zomervakantie op een eiland in de Middellandse Zee wordt het stel lastig gevallen door een groep jongeren, waarbij Liv wordt verkracht in Maltes aanwezigheid. Beiden raken getraumatiseerd door deze afschuwelijke gebeurtenis, maar niet op dezelfde manier. Daardoor schept het trauma naast saamhorigheid ook afstand. Het is de vraag of het ze zal lukken deze kloof te overbruggen.

Als twee jaar na de gebeurtenis alles weer wat stabieler lijkt, wordt hun leven door een toevallige ontmoeting van Malte met een van de daders opnieuw op zijn kop gezet. Malte zint op wraak, Liv wil vergeving en rust. Om samen te kunnen blijven, zullen ze veel ruimte en begrip voor elkaars gevoelens en opvattingen moeten kunnen opbrengen.

Regisseur Sven Taddicken (wiens vorige film Gleissendes Glück twee jaar geleden in deze reeks te zien was) koos ervoor zich niet te richten op de gebeurtenissen an sich, maar op de manier waarop beiden apart, én als ‘mooiste paar’ samen, de gebeurtenissen verwerken. Dat uitgangspunt, met daarbij het geweldige acteerwerk (Luise Heyer werd genomineerd als beste actrice voor de Deutsche Filmpreise 2019), maakt Das schönste Paar tot een onvergetelijk drama.