De beentjes van Sint-Hildegard

Vanaf 13 februari 2020

Door de dood van zijn schoonvader Arend realiseert de Twentse dierenarts Jan zich dat zijn vrouw Gedda hem zelden zijn eigen gang laat gaan. Maar ja, hoe breek je uit een huwelijk met te veel liefde? Twentse roadmovie-romkom van Johan Nijenhuis met Johanna ter Steege en Herman Finkers.

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Speelfilm van Johan Nijenhuis naar een scenario van Herman Finkers over de Twentse dierenarts Jan en zijn vrouw Gedda. Door de dood van zijn schoonvader Arend realiseert Jan zich dat Gedda hem zelden zijn eigen gang laat gaan. Maar ja, hoe breek je uit een huwelijk met te veel liefde? Zonder medeweten van zijn vrouw en schoonmoeder Sinie regelt Jan dat de laatste wens van zijn schoonvader wordt vervuld. Ook maakt hij de reis die Arend had willen maken, naar de kerk in Rüdesheim  waar de beenderen van Hildegard van Bingen worden bewaard. Jan (Herman Finkers) zet rigoureuze stappen om onder het liefdevolle juk van Gedda (Johanna ter Steege) uit te komen, wat komische, soms kluchtige scènes oplevert. Doordat ook de volwassen kinderen van Jan en Gedda en hun geliefden aan bod komen, zien we ook in hun levens hoe dun de lijn tussen zorgen en bemoeien, interesse en controle is.

Regisseur Johan Nijenhuis (1968) heeft een lange lijst romantische komedies en op zijn naam staan, waaronder Costa!, Toscaanse Bruiloft en Verliefd op Ibiza. Voor deze droogkomische roadmovie-romkom bleef hij dicht bij zijn Twentse wortels.