De Bezette Stad

Te zien op zondag 3 december om 18.20 uur + zondag 10 december* 10.30 uur

Het verleden botst met ons heden in Steve McQueens gedurfde documentaire De Bezette Stad, geïnspireerd op het boek Atlas van een Bezette Stad – Amsterdam 1940-1945 van Bianca Stigter. Met de voice-over van Carice can Houten.

★★★★ ‘McQueen laat heden op verleden botsen, met een welhaast hypnotiserend resultaat.’ VPRO Cinema

★★★★★ ‘Steve McQueen’s moving meditation on wartime Amsterdam’ The Guardian

★★★★ De bezette stad is een indrukwekkende, bij vlagen ontzagwekkende film die over veel meer dan de Holocaust gaat.’ NRC

★★★★ ‘Stadssymfonie en filmische stolperstein ineen’ de Volkskrant

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

McQueen (12 Years a Slave, Hunger, Shame) creëert twee in elkaar grijpende portretten: het ene toont van deur tot deur de nazi bezetting die de stad nog steeds achtervolgt, het andere is een levendige reis door de laatste jaren van pandemie en protest. Wat naar voren komt, is zowel verpletterend als hoopgevend, een verreikende meditatie over geheugen, tijd en wat er in het verschiet ligt. 

De Bezette Stad beleefde haar wereldpremière op het Filmfestival van Cannes en was in Nederland voor het eerst te zien op het IDFA / INternational Documentary Filmfestival Amsterdam. 

In verband met de lengte van deze film (262 minuten) rekenen we een kleine toeslag van €2,00. Standaard kaartjes zijn €13,00. Cineville pashouders betalen geen toeslag. Er zit halverwege de film een korte pauze van 15 minuten.

———————————————————————————————

*Extra voorstelling: zondag 10 december 10.30 uur. Kaarten voor deze voorstelling zijn €15,00 (en inclusief 1 koffie of thee voorafgaand aan de film). Cineville pashouders betalen een toeslag van €3,50.