De Dag van de Korte Film 2023 (+English subtitles)

Donderdag 21 december 2023(eenmalig)

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we De Dag van de Korte Film. Duik in zes unieke verhalen met deze korte films van eigen bodem en laat je verrassen door eigenzinnige fictie, documentaire, animatie én dans. Met onder andere: Gouden Kalf winnaar Lucid Dreaming en het komische Ik ben geen robot van Victoria Warmerdam met hoofdrollen voor Ellen Parren en Henry van Loon.Koop nu een kaartje

Te zien zijn:

When Doves Try
Thalia de Jong, NL 2022, documentaire, 3’
Borst pront vooruit, stoer rondstappen en schudden maar met die verendos. Maar lukt het deze duif om zijn beoogde liefdesgezel te imponeren?

Balcony Cacophony
Quentin Haberham, NL, 2022, animatie, 7’
Een rijke dame en haar nieuwe buurman halen tijdens een burenruzie het bloed onder elkaars nagels vandaan. Creatief balkonspektakel leidt in deze korte animatie tot onvoorziene gevolgen.

Het optreden
Claire Zhou, NL, 2023, fictie, 20’
Wanneer de feestelijke Nieuwjaarsviering van de Chinese kerk nadert, wordt het voor koorzangeres Lin in dit korte drama steeds moeilijker om haar trans dochter voor de gemeenschap te verbergen.

Gleuf
Isis Mihrimah Cabolet, NL, 2022, fictie, 17’
Innemende korte film over een in een isolement geraakte zeventigjarige vrouw. Wanneer ze in contact komt met een al even eenzame jongeman hervindt ze haar levenslust.

Lucid Dreaming
Emma Evelein, NL, 2023, dans, 15’
Korte dansfilm waarin een meisje zich tijdens een treinrit verliest in de wereld van de onbekende man die tegenover haar zit. Onderweg worden ook andere passagiers betrokken bij deze ervaring.

Ik ben geen robot
Victoria Warmerdam, NL, 2023, fictie, 22’
Het is eigenlijk een formaliteit: het afvinken van de ‘Ik ben geen robot’-controle tijdens een programma-update. Toch lukt het Lara maar niet haar computer te overtuigen dat ze een mens is. Het zou toch niet…