De krekel (3+)

vanaf dinsdag 28 februari 2023

Serie van zeven prachtige en schattige muzikale animaties van de maker van Molletje. Geschikt voor peuters en kleuters vanaf 3 jaar.

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

De krekels spelen op een viool, de mestkevers op een tuba en de bijen op een cello. Ook de lieveheersbeestjes doen mee aan het concert en de vraatzuchtige bladluizen weten niet eens dat hun zaagtandjes eigenlijk fantastische muziekinstrumenten zijn.

De gebroken viool
De viool van Krekel is gebroken. Een aardige kever maakt een nieuwe viool. Wanneer Krekel een boom ziet met lege vogelnesten, kan hij meteen de viool testen. Zijn spel lokt de wormen uit de boom en de vogels keren terug.

De spin op het koord
Krekel raakt gevangen in een spinnenweb. Zijn muziek wiegt de spin in slaap en Krekel kan zichzelf en andere insecten bevrijden.

De peer van de egel
Het karretje waarop Egel een peer vervoert, maakt veel lawaai en uit de uitlaat komt vieze rook. Daar moet wat aan gedaan worden.

De zingende zaag
Twee luizen verwoesten met hun zaagtanden de bomen in het bos. Meneer Bij en Krekel jagen hen de struiken in.

Het concert van de lieveheersbeestjes
Krekel wordt opgeslokt door een kip. In de buik van de kip speelt Krekel vrolijk verder. De kip voelt zich niet lekker en dokter Muis wordt erbij gehaald.

De dans van de cello
Krekel verliest zijn viool in de buik van een grote cello en komt zelf vast te zitten in de cello.

Het slaapliedje
Met zachte melodietjes wiegt Krekel het bos in slaap. Maar een dikke mestkever verstoort met zijn tuba de rust.