RADIUS x Lumen: De Wereld van Carlijn (+ Q&A)

Zondag 3 maart 11.oo uur

De filmvertoning zal worden gevolgd door een Q&A met kunstenaar Carlijn Kingma en regisseur Ariane Greep.

RADIUS en Filmhuis Lumen presenteren De Wereld van Carlijn, een documentaire van Ariane Greep waarin het journalistieke en artistieke proces van Carlijn Kingma wordt gevolgd bij de totstandkoming van Het waterwerk van ons geld. In haar project onderzoekt en herontwerpt Kingma samen met journalisten Thomas Bollen en Martijn van der Lindenen ons geldstelsel, met aandacht voor de invloed ervan op economie, rijkdomsverdeling en maatschappij. Door metaforen te gebruiken, zoals het vergelijken van het geldsysteem met een irrigatiesysteem, wil Kingma met haar kunst een begrijpelijke taal ontwikkelen om financiële geletterdheid te vergroten, politieke betrokkenheid te stimuleren en als inspiratie te dienen voor alternatieve keuzes in de samenleving.

 

 

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

zo 03 mrt
Zaal 211.00

In deze intieme documentaire – een grote publieksfavoriet van het IFFR (International Film Festival Rotterdam) laat filmmaker Ariane Greep een meester aan het werk zien, die kunst gebruikt om complexe en urgente zaken visueel te maken.

De camera toont van dichtbij haar creatieve worsteling tijdens het tekenen en ook haar strijd om de onrechtvaardigheid van het huidige monetaire systeem bloot te leggen; de rijken worden steeds rijker en de armen steeds armer. De tekening leidt tot veel discussies, de kranten schrijven vol lof over haar en ze wint meerdere prijzen, waaronder de Meestervertellerprijs, de Amsterdamprijs voor de Kunst en de Dutch Design Award. De Architectuur Biënnale in Venetië zet Carlijn internationaal op de kaart.

 

Het waterwerk van ons geld en drie andere werken uit de serie van Carlijn Kingma zijn vanaf 24 februari te bekijken als onderdeel van de tentoonstelling Het Verlangen naar een (Donut)economie bij kunstcentrum RADIUS in Delft.

Op vertoon van je filmkaartje van Lumen krijg je 50% korting op een ticket voor RADIUS.