Dead & Beautiful

vanaf donderdag 21 oktober 2021

Kunstzinnig vampierdrama over vijf steenrijke jongeren uit Taipei die voor elkaar de meest bizarre ervaringen verzinnen. Tot ze op een ochtend wakker worden met lange hoektanden.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Voor Lulu en haar vrienden ligt de wereld aan hun voeten. Jong, beeldschoon en extreem zijn ze. Ze kunnen alles krijgen, alles doen. Het zijn verveelde kinderen van steenrijke ouders, die de leegte vullen met extravagante ervaringen. Het leven is één groot feest, maar toch knaagt het ergens. Op zoek naar spanning en uitdaging vormen de vijf vrienden de ‘Circle’. Beurtelings moet één van hen een unieke, extreme ervaring verzinnen voor de anderen. Wanneer Anastacia, Lulu’s beste vriendin, hen meeneemt naar de jungle voor een sjamanistisch ritueel gaat het mis. Ze worden wakker met lange puntige hoektanden. In totale paniek vluchten ze terug naar de stad. Maar het duurt niet lang voordat ze deze metamorfose als een kans zien. De zon vermijdend, verliezen ze zich in het nachtleven. De zwarte mondkapjes die de vijf twintigers dragen wanneer ze op jacht gaan in nachtelijk Taipei ogen actueel. Maar ze verbergen er hier hun Dracula-tanden mee.

In het in Taiwan opgenomen Dead & Beautiful speelt de Nederlander David Verbeek met het idee dat de superrijken de vampiers van de samenleving zijn. Hun hedonistische wereld wordt prachtig vastgelegd door cameraman Jasper Wolf, met indrukwekkende beelden van de Aziatische metropool Taipei.