Decision to Leave (laatste week)

Vanaf donderdag 1 september 2022

De nieuwste film van Park Chan-wook (Oldboy, The Handmaiden) is een fraai gestileerde, romantische thriller-noir over een detective die gevoelens krijgt voor een verdachte.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Hae-joon is een jonge, uiterst getalenteerde detective in het bruisende Busan. Als het lichaam van een man wordt gevonden aan de voet van een nabijgelegen berg, krijgt Hae-joon de zaak toegewezen. Zo ontmoet hij de mooie, raadselachtige weduwe, Seo-rae, die ogenschijnlijk onbewogen reageert op de dood van haar man. Zij lijkt over een overtuigend alibi te beschikken, maar toch blijft Hae-joon haar volgen. Zijn nieuwsgierigheid ontaardt in een obsessie. Hij raakt in de ban van deze vrouw, de weduwe van de verongelukte man. Was zijn dood toeval of is er een motief voor moord?

De ingenieuze plot spitst zich toe op de vraag of de weduwe wel zo onschuldig als ze zich voordoet – of zal Hae-Joon haar volgende prooi zijn?

Park Chan-wook liet al met zijn filmbewerking van Sarah Waters’ roman The Handmaiden zien dat hij weet hoe je een elegante en suspenserijke thriller vol plotwendingen moet opbouwen.

“Ik wilde altijd al een politiefilm maken die anders is”, lichtte Park Chan-wook toe bij de internationale première van de film op het festival in Cannes. ‘Het moest een klassiek verfijnde en rustige film worden; de personages worden verteerd door emoties, maar blijven beheerst”, vertelde Park. Hij werd voor Decision to Leave onderscheiden met de prijs voor Beste regie.