Der Fall Collini

vanaf donderdag 16 juli 2020

Spannende rechtbankthriller over een jonge advocaat die zich vastbijt in zijn eerste moordzaak. Wat aanvankelijk een eenvoudige zaak lijkt, wordt om verschillende redenen voor hem een obsessie.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Het mysterie schuilt niet in de identiteit van de moordenaar, maar in diens motief. Een bejaarde Italiaan vermoordt een vooraanstaande Duitse industrieel en weigert een verklaring af te leggen. Het is niet de enige complicatie waarvoor de jonge advocaat Caspar Leinen zich gesteld ziet.

Terwijl de oude Fabrizio Collini blijft zwijgen, raakt de advocaat steeds dieper betrokken bij de zaak. Hij wordt ook met zijn eigen verleden geconfronteerd: het slachtoffer blijkt een oude bekende van hem te zijn, zijn jeugdliefde Johanna is diens kleindochter en in de rechtbank moet hij het opnemen tegen zijn vroegere rechtendocent. Tenslotte stuit hij ook nog op een van de grootste gerechtelijke schandalen uit de Duitse geschiedenis – een die veel mensen liever verborgen hadden gehouden.

De zwijgzame Collini wordt gespeeld door de 78-jarige Italiaanse culticoon Franco Nero, die in de jaren zestig beroemd werd door zijn vertolking van de spaghettiwesternheld Django. De film was een succes in Duitsland en is gebaseerd op de gelijknamige populaire roman van Ferdinand von Schirach.