Deux

Vanaf donderdag 24 september 2020

Ontroerend drama over twee buurvrouwen die al jaren in het geheim elkaars grote liefde zijn. Als ze hun relatie openbaar willen maken, slaat het noodlot toe. Twee grote actrices, Barbara Sukowa en Martine Chevallier, schitteren in de hoofdrollen.

Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Madeleine en Nina wonen tegenover elkaar in hetzelfde appartementencomplex. Enkel een gang scheidt hun woningen. Handig, want de gepensioneerde buurvrouwen hebben al jaren een relatie die zij zorgvuldig geheim houden. Niemand weet dat zij meer delen dan een hal van een trappenhuis. Hun deuren staan altijd open en zo leven ze een liefdevol leven en genieten van hun samenzijn, van de gewone dingen van het leven. Ze dromen ervan ooit samen te gaan wonen, in één huis, misschien wel in Rome. Maar wat Madeleine tegenhoudt is de vraag hoe ze dat aan haar twee volwassen kinderen moet vertellen. Haar twijfel zet de relatie onder druk.

Door een onverwachte tegenslag is de deur bij Madeleine plotseling gesloten. Nina moet grote moeite doen om haar geliefde te bereiken. En wanneer de dochter van Madeleine achter hun geheim komt, wordt het hen nog moelijker gemaakt.

Deux is een prachtig en gevoelig speelfilmdebuut van Filippo Meneghetti waarin de twee grote actrices Martine Chevallier, grande dame van de Franse theaterwereld, en Barbara Sukowa ( Hannah Arendt ) alle ruimte krijgen om te schitteren.