Die Goldfische (Deutsches Kino)

donderdag 22 en maandag 26 oktober 2020

In samenwerking met:

dia                                           goethe

Duitsland Instituut Amsterdam        Goethe Instituut

Aan het snelle leven van de ambitieuze beleggingsadviseur Olivier komt plotseling een einde wanneer hij bij een roekeloze inhaalpoging met zijn auto over de kop vliegt. Hij raakt verlamd en belandt in een rolstoel. Om te revalideren komt hij terecht in een kleine woongemeenschap.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar


Koop nu een kaartje

Aan het snelle leven van de ambitieuze beleggingsadviseur Olivier komt plotseling een einde wanneer hij bij een roekeloze inhaalpoging met zijn auto over de kop vliegt. Hij raakt verlamd en belandt in een rolstoel. Om te revalideren komt hij terecht in een kleine woongemeenschap: Rainman en Michi, beiden zwaar autistisch, de cynische Magda, blind en alcoholiste, en de stoere Franzi, die het downsyndroom heeft. Samen met hun begeleiders, de idealistische Laura en de nukkige Eddy, vormen ze een bont gezelschap, bekend onder de naam De Goudvis, genoemd naar de mascotte van de afdeling.

Olivier ontkent hardnekkig zijn handicap, heeft lak aan alle therapieën die hij moet volgen en maakt zich vooral druk over de gebrekkige wifiverbinding, die hem het werken zo goed als onmogelijk maakt. Wanneer hij verneemt dat de Duitse belastingdienst jacht begint te maken op zijn zwarte geld bij een Zwitserse bank, organiseert Olivier een therapiereis naar Zürich voor de hele afdeling om onder deze dekmantel ruim een miljoen aan contanten de grens over te smokkelen. Het wordt een reis vol hindernissen met vele hilarische momenten.

Alireza Golafshan, in 1986 geboren in Teheran, verhuisde met zijn familie in 1998 naar Duitsland. Hij studeerde filosofie en kunstgeschiedenis in München en volgde daarnaast met succes een opleiding aan de Hochschule für Fernsehen und Film. Na een aantal korte films is Die Goldfische zijn eerste lange speelfilm.