Diego Maradona

vanaf 8 augustus 2019

Pakkende documentaire over de opkomst en ondergang van een groot talent: stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona in Napels, voor een recordbedrag aangekocht door de voetbalclub SSC Napoli. De armste stad van Italiƫ kocht de duurste speler ter wereld. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napoli naar hun eerste winst ooit, en werd door velen aanbeden.

Later ontstaan er scheurtjes in zijn heldenbestaan. Diego is een onzekere jongen die opgroeide in een krottenwijk. Hij wist zich geen raad met zijn succes als stervoetballer en maakte verkeerde keuzes. Ook Napels keert zich uiteindelijk tegen hem, de stad die hem onder groot applaus had binnengehaald.

Regisseur Asif Kapadia maakte eerder de documentaire SENNA, over het leven en de tragische dood van Braziliaans Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor AMY, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor zijn nieuwste film kreeg hij Diego Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verl