Dinner in America

donderdag 28 juli 2022, zondag 31 juli 2022 en maandag 1 augustus 2022

Punkrocker John Q Public, pyromaan uit overtuiging, raakt verzeild in een onverwachte romance met misfitmeisje Patty, zijn grootste fan. Regisseur Adam Rehmeier schetst een droogkomisch portret van liefde in de Amerikaanse suburbs en brengt en passant een ode aan punk.

Onderdeel van de reeks Previously UnreleasedKoop nu een kaartje

Als punkrocker John Q Public (echte naam Simon), de zanger met bivakmuts van de band PsyOps, moet schuilen voor de politie – Public heeft zijn pyromane lusten weer eens botgevierd –, ontmoet hij het nerdy misfitmeisje Patty. Patty weet niet dat Simon de door haar bewonderde zanger is, Simon heeft geen idee dat Patty zijn grootste fan is. Patty is onhandig en naïef, Simon is hard en gemeen, Middle America’s ergste nachtmerrie. Dat lijkt maar één kant uit te kunnen gaan, richting Badlands of Natural Born Killers. Maar deze Bonnie en Clyde volgen een ander pad.

Romantiek is geweldig, maar wat nog beter, nog bevrijdender is, is plezier hebben. Plezier hebben betekent dat het je niet kan schelen wat mensen van je denken. Plezier hebben betekent dat je sterk genoeg bent om niet te leven volgens de regels van een ander. Plezier hebben betekent je middelvinger opsteken naar iedereen die zegt dat het ‘wel een tandje minder’ mag. Patty, op avontuur met een vloekende, soms enge punk die ze slechts 24 uur eerder heeft ontmoet, kan de grijns niet van haar gezicht halen. Ze heeft nog nooit zoveel lol gehad.

Met z’n flitsende, ruige dialogen, de punkrock op de soundtrack en het spel van Emily Skeggs (Patty) en Kyle Gallner (Simon) brengt regisseur Adam Rehmeier een ode aan punk: zijn doe-het-zelfmentaliteit, puurheid en anarchisme, zijn weigering zich te onderwerpen aan de status quo, althans niet zonder die serieus te bevragen. Dinner in America is daarmee een komische, bitterzoete liefdesgeschiedenis en tevens een portret van het verval van de Amerikaanse voorsteden