Divino Amor

één week vanaf 13 februari 2020

In een toekomstig ultrachristelijk Brazilië probeert echtscheidingsambtenaar stellen weer tot elkaar te brengen door ze te verwijzen naar een religieuze swingersclub. Ondertussen bidt ze om zelf zwanger te raken. Deze verrassende mix van sci-fi, evangelisme en erotiek past in geen enkel hokje en is alleen daarom al de moeite waard.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Seks


Koop nu een kaartje

Brazilië is in de nabije toekomst een ultrachristelijke staat geworden, waarin het gezin de ferme hoeksteen van de samenleving is en waarin familiewaarden heilig zijn. Joana is een ambtenaar die echtscheidingsverzoeken moet afhandelen, maar vanwege haar geloof probeert ze de stellen juist tot verzoening te bewegen. Een wonderlijk middel daarbij is de groep Divino Amor, waar de echtgenoten elkaar weer zouden moeten vinden door (behoorlijk expliciet in beeld gebrachte) oefeningen en groepsseks. Ondertussen lukt het Joana maar niet om zwanger te worden, tot haar grote verdriet en schande. Ze bidt om een wonder.

Deze curieuze mix van sciencefiction, griezelig evangelisme en nietsverhullende erotiek, prachtig gefilmd in neonkleuren, deed het goed op vele kleinere filmfestivals en liet de schrijver van dit stukje een beetje in verwarring achter. Dat is precies de reden om de film te gaan zien; het is fijn om verrast te worden door een film die in geen enkel hokje past. Regisseur Gabriel Mascaro (van Neon Bull) speelt het klaar om van zo op het oog onverenigbare zaken een logisch geheel te smeden. Sci-fi en conservatisme, religieuze toewijding en een swingersclub, goddelijke liefde en een wonder: hij laat het passen. Het ligt natuurlijk voor de hand om de film aan de politieke situatie in Brazilië te linken, waar president Bolsonaro een zeer conservatieve koers vaart. Hoe precies, dat mag u zelf bedenken.