Do Not Hesitate (NFF festivalpremière)

zaterdag 25 september 2021 (eenmalig)

Psychologische thriller waarin drie jonge soldaten tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten vast komen te zitten in de woestijn. Angst, dorst en paranoia krijgen langzaam maar zeker de overhand.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Do Not Hesitate, een Nederlandse speelfilm van Shariff Korver, gaat over drie jonge Nederlandse soldaten, Erik, Roy en Thomas, die op vredesmissie zijn in het Midden-Oosten. Als hun voertuig met pech vast komt te staan in de woestijn, moet het drietal proberen het hoofd koel te houden. Ze verliezen echter grip op de situatie als ze de veertienjarige Khalil ontmoeten en hij vervolgens weigert te vertrekken. Hun paranoia neemt langzaam maar zeker toe.

De hoofdrollen worden vertolkt door Joes Brauers (Quo vadis, Aida?), Spencer Bogaert (Vincent), Tobias Kersloot (Publieke werken) en Omar Alwan (A Kiss). Het scenario werd geschreven door Jolein Laarman (Kauwboy) en de film werd gedraaid door Nadim Carlsen, eerder cameraman van het voor een Oscar genomineerde trollendrama Gräns.

Do Not Hesitate beleeft in juni zijn wereldpremière binnen de internationale competitie van het Tribeca Film Festival in New York. Korvers eerste film, Infiltrant, werd eveneens eerst in het buitenland vertoond, namelijk op het Toronto International Film Festival in 2014.