DOK X LUMEN: Sonny Boy - Heel Nederland Leest

Zondag 26 november 11.00 uur

Dit jaar staat het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl centraal in Heel Nederland Leest van DOK. Zondagochtend 26 november organiseren DOK en Filmhuis Lumen een speciale vertoning van de gelijknamige film van Maria Peters. De film wordt ingeleid door een DOK medewerker.

 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Over de film:

Sonny Boy is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Annejet van der Zijl, gebaseerd op het waargebeurde verhaal over een verboden liefde. Rika (Ricky Koole) heeft goede redenen om het huwelijk met haar man Willem (Marcel Hensema) te beëindigen. Ze verlaat hem en haar vier kinderen en vestigt zich in Den Haag. Dan begint de zware strijd om haar kinderen te kunnen zien en om het hoofd boven water te houden. Ze ontmoet de 17 jaar jongere Surinaamse Waldemar (Sergio Hasselbaink). Ze krijgen een stormachtige verhouding. Rika raakt al snel zwanger en bevalt van een zoon, Waldy, die ze “Sonny Boy” noemen.

Als de oorlog uitbreekt, verandert Rika’s pension als snel in een toevluchtsoord voor onderduikers. Dit gaat een tijd goed, totdat er op een morgen een inval plaatsvindt. Ze zijn verraden en worden samen met alle onderduikers afgevoerd. Zal Sonny Boy zijn beide ouders ooit nog terugzien…?

 

DOK leden betalen op vertoon van hun DOK pas slechts €2,50 voor hun filmkaartje.

 

Over Heel Nederland Leest in DOK:

Samen een goed boek lezen – dat breng gesprekken op gang en verbindt mensen met elkaar.De hele maand november kun je bij de bibliotheek gratis een speciale uitgave van het boek Sonny Boy ophalen in OPEN en Voorhof (zolang de voorraad strekt) Ook organiseert DOK op 21 november (19.30) en 30 november (10.30) twee keer een pop-up leesclub waarin het boek Sonny Boy besproken wordt. Meer info een aanmelden via deze link.