Dolor y gloria

In de nieuwe film van de Spaanse grootmeester Pedro Almodóvar blikt een regisseur op leeftijd terug op het verleden en de keuzes die hij onderweg gemaakt heeft. Met prachtige rollen voor Antonio Banderas als zijn alter ego en Penélope Cruz als zijn moeder.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Regisseur Salvador Mallo heeft al jaren geen nieuwe film gemaakt. Hij worstelt met allerlei kwalen en depressies. Gelukkig kan hij nog teren op de successen van vroeger.

De vraag van het filmarchief of hij zijn gerestaureerde filmklassieker Sabor aan het publiek wil komen presenteren, opent een vat vol herinneringen. Hij wordt herenigd met Alberto, een acteur met wie hij gebrouilleerd was geraakt.  De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder wordt hij gedwongen om de balans van zijn leven op te maken en zijn demonen onder ogen te komen.

Almodóvar ( Hable con ella, Todo sobre mi madre, Volver) noemde zijn 21efilm de meest persoonlijke tot nu toe.  Dolor y gloria  ging in première op het filmfestival van Cannes, waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won.