Downton Abbey

Het langverwachte filmvervolg op de populaire televisieserie over de Britse familie Crawley en hun bedienden op het landgoed Downton Abbey aan het begin van de twintigste eeuw.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Discriminatie


Koop nu een kaartje

Downton maakt zich op voor een officieel bezoek van King George en Queen Mary in 1927. Opwinding gaat echter gepaard met lichte paniek. Want is er genoeg tijd om alles wat er bij een koninklijk bezoek komt kijken in orde te krijgen? Gelukkig is hoofdbutler Carson, die met pensioen was gegaan, bereid om terug te keren naar het landgoed. We volgen de hectiek van de voorbereidingen in huis. Daarnaast zijn er verschillende gebeurtenissen en verhaallijnen verweven: klein en groot,  zowel onder de bedienden als bij de familie Crawley. Steractrice ‘Dame’ Maggie Smith (1934) schittert als vanouds in haar rol van The Dowager Countess, Violet Crawley.

Net als in de serie is het geheel tot in de puntjes verzorgd en prachtig in beeld gebracht.

Het was een hele toer maar het is de makers gelukt om de originele cast herenigd te krijgen voor deze film. De serie liep van 2010 tot 2016 en was een groot succes en won verschillende prijzen.