Drii Winter (laatste week)

Vanaf donderdag 1 september 2022

Dit portret van een jonge liefde die op de proef wordt gesteld, volgt het ritme van de seizoenen en is een vrijwel levensechte weergave van het leven in een boerengemeenschap in een Zwitsers bergdorp.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar


Koop nu een kaartje

In een afgelegen bergdorp in de Zwitsers Alpen leren Anna en Marco elkaar kennen in het dorpscafé. Anna is een alleenstaande moeder en komt uit het dorp. Marco is een bonkige boerenknecht, een buitenstaander uit het laagland die door de bergboeren is ingehuurd om het ruige land te bewerken. Een prille liefde bloeit tussen de twee op. Ze gaan zelfs trouwen.

Dan slaat het noodlot toe: Marco krijgt een motorongeluk en begint daarna vreemd en onvoorspelbaar gedrag te vertonen. Hun liefde wordt danig op de proef gesteld en Anna komt voor moeilijke beslissingen te staan.

Drii Winter is de tweede speelfilm van de Zwitserse regisseur Michael Koch. Hij neemt de tijd om het leven in een Zwitsers bergdorp te tonen, dat sterk wordt bepaald door de natuur en de elementen. Voor zijn cast gebruikte hij lokale niet-professionele acteurs. Op het Filmfestival van Berlijn 2022 kreeg de film een speciale vermelding van de Jury.

Een bijzonder toegevoegd element in de film is het lokaal Zwitsers zangkoor dat tussen de verschillende hoofdstukken a capella traditionele volksliederen zingt waarin commentaar wordt geleverd op het verhaal, net als vroeger in Griekse drama’s. Het koor staat steeds buiten op locatie in de prachtige Zwitserse Alpen.