Drijfzand (NFF festivalpremière)

woensdag 29 september (eenmalig)

Psychologisch drama over een complexe, woelige moeder-dochterrelatie en de keuze tussen loyaliteit, gezondheid en liefde.Koop nu een kaartje

Drijfzand (Margot Schaap, 2021) gaat over Suze, gespeeld door Hanna van Vliet. Ze leidt een simpel leventje op Texel, met haar lieve Estlandse partner en hun vrolijke zesjarige dochtertje. Als haar excentrieke moeder Helena (Elsie de Brauw), een Amsterdamse actrice, plots op de stoep staat, schiet Suze meteen in de stress. Tussen neus en lippen door deelt Helena mee dat ze een hersentumor heeft. Wat moet Suze hiermee? Midden in het ge-heen-en-weer tussen Texel en Amsterdam, tussen haar gezin en haar moeder, nemen Suzes al langer sluimerende dwangneuroses zorgelijke vormen aan. Tot ze een beslissing neemt: blijft ze stilstaan in drijfzand of rent ze weg, de haren wapperend in de zilte wind?

Aan de oppervlakte lijkt Drijfzand misschien het zoveelste familiedrama, maar al snel kruipt de camera onder de huid van de personages en neemt hij jou als kijker mee in de psyche van de drie generaties.

Drijfzand gaat in première op het Nederlands Film Festival 2021 en is geselecteerd als kanshebber voor een Gouden Kalf 2021 in de speelfilmcategorie.