Dwelling in the Fuchun Mountains

zondag 10 juli 2022 en maandag 11 juli 2022

Met precieze hand geregisseerd speelfilmdebuut over een jaar uit het leven van een Chinese familie in een provinciestad die de slagen van het leven verwerkt.

Deze film is onderdeel van Previously Unreleased

Angst


Koop nu een kaartje

Een jaar uit het leven van de familie Yu, die in Fyuang woont, een Chinese provinciestad die weldra zal verdwijnen onder de vleugels van Hangzhou. De zeventigjarige moeder krijgt een beroerte. Haar vier zonen en hun gezinnen moeten hun levens aanpassen, terwijl ze ook zelf met de nodige problemen kampen.

Met kalme en precieze hand regisseert debuterend speelfilmregisseur Gu Xiaogang zijn spelers, die getuige zijn van de razendsnelle modernisering en schaalvergroting in hedendaags China. Het resultaat – een film als een opeenvolging van vignetten – laat zich vergelijken met de beroemde Chinese handrolschilderingen: die kun je niet in één keer bekijken, de beelden ontvouwen zich stapje voor stapje voor het oog.

Voor zijn vertelling over de lotgevallen van een doodgewone Chinese familie koos Gu niet-professionele acteurs; zelf volgde hij geen filmopleiding. Des te verrassender dat zijn speelfilmdebuut meteen werd geselecteerd voor het Cannes-filmfestival (La Semaine de la Critique) en daarna te zien was op tal van andere prestigieuze festivals.

Gu Xiaogang (1988) studeerde kostuumontwerp en marketing en raakte tijdens zijn studie geïnteresseerd in film. Voor Dwelling in the Fuchun Mountains filmde hij twee jaar lang, gedurende de vier seizoenen. De film is bedoeld als de eerste van een trilogie.