Eiffel

vanaf donderdag 28 oktober 2021

Frans romantisch drama over de hartstochtelijke, maar verboden relatie tussen ingenieur Gustave Eiffel en de mysterieuze Adrienne. De passie tussen de twee inspireerde hem bij zijn ontwerp van de wereldberoemde toren. Dit waargebeurd verhaal heeft de skyline van Parijs voor altijd veranderd.

Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Na zijn succesvolle bijdrage aan de bouw van het Vrijheidsbeeld is ingenieur Gustave Eiffel op het hoogtepunt van zijn roem. De Franse overheid vraagt hem om een spectaculair nieuw ontwerp te maken voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Eiffel houdt zich echter liever bezig met een ander project. Alles verandert echter door het weerzien met Adrienne, zijn grote liefde uit het verleden. Twintig jaar eerder waren zij geliefden, ze stonden zelfs op het punt om te trouwen – totdat haar ouders de relatie verboden. De lang verloren en opnieuw opgelaaide passie tussen de twee inspireert de ingenieur om zijn wereldberoemde toren te ontwerpen – en te realiseren.

Parallel aan het persoonlijk verhaal van Gustave volgt de film ook de bouw van de toren zelf. Het ontwerp en de gebruikte techniek was spectaculair voor die tijd, het was ook heel spannend of het zou lukken. Dit levert naast de romantiek ook een heel boeiend schouwspel op. De hoofdrollen worden vertolkt door Romain Duris en Emma MacKey.