El houb (laatste week)

vanaf 13 oktober 2022

Zowel aangrijpend als geestig familiedrama is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt.

★★★★ ‘El houb is een film waar we heel lang op hebben moeten wachten. Nu is hij er eindelijk. En hij is goed.’

‘Weinig onderwerpen in dit land zijn zo beladen als homoseksualiteit in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap. Een indrukwekkend speelfilmdebuut van Shariff Nasr, die een vorm heeft gevonden om op een inventieve en lichte maar uiteindelijk ook intens ontroerende manier over dit taboe te praten.’ TROUW

‘Met een mooie, doorvoelde hoofdrol van Fahd Larhzaoui laat de film zien hoe zwaar het kan zijn om te leven met een leugen.’ de Volkskrant

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Nadat de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, keert hij terug naar zijn ouderlijk huis in Rotterdam om zijn familie te vertellen dat hij op mannen valt. Maar als zijn ouders zijn dappere bekentenis vervolgens negeren, moet Karim op zoek naar een manier om de stilte te doorbreken. Hoe kun je het gesprek aangaan binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op. Kan hij met zijn eigen gevoelens in het reine komen en acceptatie van zijn familie verwachten?

El houb (de liefde) gaat over een Nederlands-Marokkaans gezin dat gevoelige onderwerpen uit de weg gaat. Het is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt. Deze internationale speelfilm van eigen bodem gooide dit voorjaar al hoge ogen op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco en is nu eindelijk in ook in Nederland te zien.

El houb is het regiedebuut van Shariff Nasr, met in de hoofdrol Fahd Larhzaoui en de prijswinnende acteurs Lubna Azabal (Incendies, Adam) en Slimane Dazi (Un prophète).